miercuri, 9 februarie 2011

Telefoane primite de la morti

Exista cateva fenomene paranormale care nu pot fi explicate deloc de stiinta moderna. Printre acestea fenomene enumaram “telefoanele primite de la morti”. Cel care suna este decedat si de obicei a avut o legatura stransa cu destinatarul.
In astfel de cazuri, telefonul suna normal, dar poate suna anormal sau aton. De obicei, legatura este foarte slaba si vocea celui mort dispare incetul cu incetul, dar vocea este usor de recunoscut si pronunta de obicei nume familiare sau ale animalelor de companie.
Convorbirea este intrerupta brusc, ori de cel ce suna sau din cauza legaturii sau de catre destinatarul convorbirii daca vocea este prea slaba si acesta este frustrat de acest lucru. Daca cel care este apelat cunoaste vocea si isi da seama ca apelantul este mort, poate intra intr-o stare de soc si inchide imediat. Daca nu stie ca este mort pot vorbi cateva minute pana la o jumatate de ora. De obicei astfel de fenomene au loc la 24 de ore dupa moartea apelantului, desi s-au vazut cazuri cand convorbirea a avut loc si la 2 ani de la moarte.
Scopul acestor telefoane este de a lasa mesaje de adio sau de a avertiza ca va avea loc un lucru periculos sau pentru ca cei in viata au nevoie de anumite informatii. Actrita Ida Lupino a primit un telefon de la tatal sau la 6 luni dupa moartea acestuia. El i-a spus unde se afla anumite hartii necesare pentru reglarea mostenirii lasate de el. Alte convorbiri au loc in apropierea sarbatorilor, zilelor de nastere si aniversarilor, apelantul putand sa intrebe ceva banal genul: Buna mama, tu esti?
Astfel de convorbiri au avut loc si invers. Apelantul poarta o conversatie normala cu apelatul pentru a descoperi mai tarziu ca persoana era deja moarta cand a fost sunata.
Desi nu exista o explicate plauzibila pentru aceste telefoane de la morti, au aparut cateva teorii care spun ca decedatii dau telefon prin manipularea supranaturala a mecanismului telefonului si a circuitelor. O alta teorie sustine ca de fapt este vorba de halucinatii ale apelatului cauzate de psihokinezie si ca acesta actioneaza inconstient. Alte teorii sugereaza ca ar fi vorba de imaginatie sau de glume proaste facute celor vii de spirite de nivel jos.
Parapsihologii moderni nu iau in consideratie astfel de cazuri cu toate ca la inceputul secolului trecut cercetatorii au modificat telegraful prin fir si cel fara fir sperand ca vor putea comunica cu mortii. Thomas Edison, ai carui parinti erau spiritisti, a lucrat la un telefon de acest gen, dar nu l-a terminat. Spera ca acest telefon sa poata face legatura dintre cei vii si morti. In anii ’40, experimente cu telefonul medium au fost facute si in Anglia si America  in speranta de a-i contacta pe cei morti. Aceste cercetari au mai prezentat interes in anii ’60, cand Konstantin Raudive a anuntat ca a capturat voci ale mortilor pe banda electromagnetica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu