10. Amfibieni vii inchisi in piatra
Pana in prezent, au fost descoperite peste 90 de cazuri in care amfibieni vii au fost descoperiti in carcase de piatra. Ceea ce este de-a dreptul socant este faptul ca animalele, odata intrate in contact cu aerul, au revenit la viata, chiar daca pentru scurt timp. In mod logic, este imposibil ca un organism viu, sa poata supravietui mii sau chiar milioane de ani - atat cat este nevoie pentru formarea unei roci - privat de oxigen, hrana si apa.
9. Imaginile periferice surprinse de ochiul uman
8. Urme imposibile
Misterul apare odata cu descoperirea in mai multe site-uri arheologice a urmelor de dinozauri alaturi de... urme umane.
7. Oameni care dispar fara urma
In fiecare colt al lumii exista oameni care dispar fara urma in fiecare zi. Mult mai bizara este insa disparitia oamenilor in fata a zeci sau sute de martori. Nu exista niciun motiv aparent al disparitiei lor, cei mai multi erau multumiti de viata pe care o duceau, aveau familii si nici nu dadeau semnele unei depresii care sa ii impinga catre acte necugetate. Si totusi, fie ca se aflau pe strada, ca faceau jogging in parc sau ca lucrau pe camp, oamenii au disparut in fata a cel putin un martor
6. Zgarieturile si vanataile care apar din senin
5. Infrasunetele naturale
Chiar daca infrasunetele au fost deja folosite ca arme psihologice, sau ca metode pentru a stimula multimile de oameni, studiile efectuate pana in prezent nu au reusit sa explice originea lor si nici efectele complete pe care le au asupra organismelor vii.
4. Luminile din Hessdalen
3. Alunecarile prin timp
Ca fiinte umane, ne-am adaptat timpului si ne-am stabilit programele zilnice in functie de timpul pe care il cunoastem, viata noastra este in intregime guvernata de timp dar ... totusi, exista si exceptii de la aceasta regula. In general, astfel de "vedenii" nu dureaza mai mult de cateva minute si sunt considerate, in general, simple halucinatii.
2. Hiperperceptia
Asemanatoare cu senzatia de deja vu, hiperperceptia se deosebeste de aceasta prin durata sa si prin intensitatea trairilor din acel moment. Ea poate fi definita prin cunostintele pe care o persoana si le poate aminti in momentul contactului cu un loc sau un obiect cu care nu a avut niciodata de a face.
1.Senzatiile de deja vu
Peste 70 % din populatia Terrei sustine ca a experimentat, macar o data, un straniu sentiment de familiaritate fata de lucruri care, in mod normal, ar fi trebuit sa fie total necunoscute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu